Alternativa festivaler

Varför ska man besöka en festival i sommar?

Sommaren i Sverige kan vara dötrist, långtråkig och alldeles… alldeles underbar. Förra sommaren är ett klockrent exempel på en sommar som var alldeles underbar med mycket sol, bad och värme. Ofta brukar vädret på somrarna skifta väldigt mycket från dag till dag vilket gör att det är svårt att planera. Men oavsett väder så brukar somrarna i Sverige bjuda på ett stort utbud av trevliga och underhållande festivaler. Det kan vara stadsfestivaler med mycket liv mitt i staden eller festivaler som ligger lite mer avsides där man sover över i tält eller husvagn.

Charmen med festivaler

Det kan nästan kvitta vilken typ av festival det är, det är en rolig aktivitet och man får ofta lyssna på många bra artister. Det blandas friskt med stora namn och grupper samt mindre lokala band som hoppas på ett genombrott. Stadsfestivalerna brukar ofta inkludera en marknad med mängder av marknadsknallar som säljer både det ena och det andra. Sen får man absolut inte glömma all den goda mat som säljs och serveras i diverse matvagnar. Driver du en restaurang kanske det kan vara en idé att ta ett företagslån på Qred.com för att köpa in en matvagn så även du kan sälja din goda mat på festivaler runt om i landet.

Åker man på en inriktad musikfestival, så finns det en stor charm med det primitiva livet man lever inne på eller utanför festivalområdet. Man bor som ovan nämnt i tält eller husvagn och man undviker i största möjliga mån att besöka de ofräscha bajamajorna eller de överbefolkade duscharna. Det känns som en tidsresa bakåt i tiden då man får leva med att vara lite skitig, svettig och hungrig i ett par dagar då hygienmöjligheterna inte är de bästa. Men vad gör det så länge man har kul, kan vara sig själv och kan njuta av musik från sina favoritartister. I Sverige finns det många bra musikfestivaler, men i synnerhet två som är lite extra populära:

  • Sweden Rock. Sweden Rock är en musikfestival som äger rum i Norje utanför Sölvesborg. Den är väldigt populär bland rockintresserade människor då den, som namnet avslöjar, är inriktad på just rock. Varje år kommer det flertalet världskända band och artister som spelar inför den stora publiken. I år pågår festivalen mellan 5-8 juni.
  • Peace & Love. En festival i Borlänge som pågått sedan 1999 och som årligen lockar cirka 40 000 besökare. Många storheter har spelat här genom tiderna och årets festival kommer bland annat bjuda på Bob Hund, Loreen och Eagle-Eye Cherry.

Det finns betydligt fler festivaler än ovan nämnda och om du inte känner till var du hittar din närmaste festival så är det bara att ge dig ut på Google och söka eller fråga någon av dina vänner. Ha en härlig festivalsommar!