Alternativa festivaler

Udda festivaler

Definitionen av udda festivaler kan vara lite svårformulerade. Vad kan beskrivas i termer av alternativa? I denna artikel är det festivaler som på ett eller annat sätt utmärker sig för att vara lite udda, alternativa eller annorlunda. En av dessa nya alternativa sammankomsterna kallas “sexsibilityfestivaler”. Orterna där de hålls blomstrar upp och för en liten ort som Molkom från hela Sverige att delta i tantrasex, onani och meditation tillsammans. Det handlar om att lära känna sin egen och varandras sexualiteter, vilket är syftet med “sexibilityfestivalerna” enligt arrangörer och deltagare. Finns förstås en hel del alternativa festivaler med andra intressen förutom sexualitet. Här kommer 6 förslag på annorlunda festivaler runtomkring i Sverige.

1. STHLM:s Seriefestival

Stockholms Internationella Seriefestival, 5–6 maj 2018 på Kulturhuset i Stockholm. Älskar man manga, serier och tecknade filmer skall man absolut besöka seriefestivalen!

PLATS: Kulturhuset Stockholm

DATUM: 5-6 maj, 2018

2. Picknickfestivalen i Göteborg

Festivalens motto är “För mångfald och gemenskap”. Hela Göteborg firar Sveriges nationaldag. Gratis att ta del av dagen aktiviteter, uppträdanden och event.

PLATS: Stadsdelen Kålltorp, Göteborg

Datum 6 Juni, 2018

3. Berättarfestivalen i Ljungby

Gillar man sagor, berättelser och folklore är denna festivalen ett måste. I år kommer folkloristiske Gunnar Olof Hyltén-Cavallius ta riktigt stor plats – även kallad den svenska folklorismens fader. Under senare hälften av 1800- talet gjorde Gunnar Olof Hyltén-Caallius omfattande insamlingar av folktro, folksagor, berättelser, visor och ballader. Under festivalen kommer han att uppmärksammas som person. Artister kommer att sjunga och berätta ur dennes samlingar och hylla hans gärningar för den svenska folkkulturen.

PLATS: Ljungby, Kronobergs län

DATUM: 12-15 juni, 2018

4. Värmlands bokfestival

För andra året i rad går bokfestivalen i Karlstad av stapeln. Förra årets bokfestival var uppskattad av besökarna och därav blir festivalen av i år igen. Alla bokälskare kommer att uppskatta festivalen enligt arrangörerna.

PLATS: Karlstad, Värmland

DATUM: 17-16 november, 2018

5. Deckarfestival på bokmässan i Göteborg

En hyllning till deckargenren inom litteraturen, böcker signeringar och mingel utlovas på Sveriges enda deckarfestival.

PLATS: Göteborg

DATUM: 3-16 aug, 2018

7. Burleskfestival Stockholm

Arrangeras för åttonde året i rad – hyllar den traditionella burleska stilen, kulturen och dansen. Kommer att finnas workshops, uppträdanden och en hel del andra spektakel på scen.

PLATS: Stockholm

DATUM: 10-11 okt, 2018