Alternativa festivaler

Så blir Summerburst-festivalen den perfekta dagen

Har du bokat biljetter till Summerburst i sommar? Här kommer de bästa tipsen på hur din dag blir helt perfekt.

Festival behöver förberedelser

Så ska du klä dig

För att få de drömlika festivaldagar som man föreställer sig behövs en hel del förberedelser. Något som man absolut bör tänka på, när man går på Summeburst-fetivalen i Göteborg, är framför allt vädret för dagen. Hela festivalen arrangeras utomhus och just därför är vädret verkligen en viktig faktor att ta hänsyn till. Om det skulle bli regn och rusk se då till att klä dig så att du håller dig torr från topp till tå. På tal om kläder finns det massor av inspiration att inhämta kring festivaloutfit på sociala medier och då gärna från andra liknande festivaler. Ett exempel som man kan kika på för att inhämta inspiration är förstås Cochella, den stora musikfestivalen i det stora landet i väster.

Sminka och styla för att hålla hela dagen

Som sagt är en festival en aktivitet som håller på under lång tid och därmed krävs det även förberedelser vad gäller smink och styling. Se till att grunda ordentligt med en bra primer från smink online för att se till att sminket håller sig på plats under hela dagen. Och styla dig med en frisyr som tål dans, vind och väder.

Ät mat innan och under festivalen

När man är på festival såsom Summerburst i Göteborg är det lätt att man hamnar i ett lyckorus tack vare all grym musik, glad stämning och festliga event. I detta lyckorus är det lätt hänt att glömma bort att äta och dricka vatten. Se därför till att äta en ordentlig måltid innan festivalen börjar. Varför inte ha med sig en banan i väskan när energin börjar ta slut och köerna till matstånden är långa? Om man dessutom dricker alkohol på festivalen är det än mer viktigt att se till att man har grundat ordentligt med mat innan för att orka hålla igång och vara i form under hela festivalen. Varannan vatten är inte heller så dumt.

Lyssna in dig på artister/dj

För att få ut det absolut bästa av Summerburst-festivalen brukar det vara mycket givande att lyssna in sig ordentligt på de artister som kommer att spela. Att känna igen alla låtar gör hela upplevelsen än bättre. Om man dessutom kan sjunga med i låtarna brukar man komma i helt rätt stämning. De allra flesta låter brukar finnas på Spotify och det kan till och med vara så att det finns en helt egen spellista för årets låtar och dj:s som Summerburstarrangörerna själva satt ihop för att publiken ska kunna lyssna in sig och tagga till ordentligt innan festivalen drar igång med allt vad det innebär. Så på med lurarna, tryck på play och tagga till!