Alternativa festivaler

Ölfestivaler i världen

Något som kan vara riktigt kul är att besöka alla dessa festivaler som har öl som tema, om man nu gillar öl vill säga. Annars är det kanske inte så kul att åka på den typen av festival. Visserligen går det att surfa runt på nätet för att leta efter ölfestivaler, precis som man letade efter blöjtårta eller annat roligt, men för att du ska slippa göra det kommer nedan några tips på ölfestivaler som sker i världen! Vi gör det nu lättare för dig att få en överblick för vilken festival som resan går till nästa gång. Är man smart så planerar man en resa med kompisarna samtidigt, så går det att kombinera nytta med nöje!

Festivaler

Här kommer några av de ölfestivaler som är sköna och ni inte bör missa för allt smör i Småland. Så ganbei, skål, salut och prost på er allihopa!

Brugs Bier Festival

Brug Bier Festival arrangeras i Belgien varje år i den medeltida staden Brygge och har en mycket lång tradition av att brygga öl. Festivalen genomförs på tre olika ställen i stadens historiska och gamla stadskärna. Det kostar inget att besöka festligheterna, men kostar man på sig 30€ får ni två ölglas som är specialdesignade för årets festival, samt elva dryckespolletter som gör att det går att provsmaka de ölsorter som känns intressanta. Ölen kommer från 88 olika bryggerier och vill man så går det att till och mer provsmaka världens allra bästa öl – Westvleteren. Den ölen tillverkas av munkar och är ett trappistöl med en hög procenthalt.

Good Beer Week

För den som är intresserad av att åka iväg på en ölfestival som varar i en vecka ska ni åka till Melbourne i Australien. En vecka varje år i maj arrangeras detta spektakel. Förutom spännande ölsorter som går att provsmakas finns också möjligheten att lyssna på olika musikframträdanden, provsmaka mat och annat intressant som är utspritt i drygt 180 olika lokaler under ölfestivalen.

Portland Craft Beer Festival

Världens ölhuvudstad är Oregon (enligt tidningen The Beer Connoisseur Portland), so

m är en hipsterstad. Staden har flest antal mikrobryggerier i världen och firar därför mikrobryggeriernas månad under juli varje år. Månaden inleds med en rafflande festival som varar i tre dagar och då finns det chans att provsmaka öl från drygt ett 60-tal bryggerier. För dem som gillar cider och vin finns det också möjlighet att fukta strupen med dessa läckra drycker som också har tillverkats lokalt. Oregon erbjuder en unik matkultur och bjuder på ett landskap som är naturskönt.

Berliner Biermeile

För dem som inte vill åka så långt finns det möjlighet att besöka en ölfestival på närmare håll, nämligen närmare bestämt i Berlin. Varje år i augusti arrangeras världens längsta festival och har en så kallad ”biergarten” som är på dryga två kilometer. Där kan besökarna smaka på drygt 2 400 olika ölsorter. Denna folkfest varar i tre dagar och ölen kommer från 340 olika bryggeri och drygt 90 länder.

Dessa var bara ett axplock av de ölfestivaler som sker runt om i världen!