Alternativa festivaler

Festivaler som är annorlunda

Det finns flera typer av festivaler: musikaliska, religiösa, konstnärliga, kulturella, folkloristiska. För den som gillar mat och ölbryggning så blir dessa festivaler allt mer populära runt om i världen. Men det finns ytterligare en annan kategori, de [festivaler:h ttps://edition.cnn.com/2019/01/21/entertainment/fyre-festival-maryann-rolle-gofundme-trnd/index.html] som är rent utav bisarra. Vissa är roliga, vissa är meningslösa (för utomstående, förstås) och några är ett ovanligt sätt att visa vad du står för. Det som är viktigt i slutändan, vilket är ett måste, är att dessa festivaler finns till för personer som vill vara med om unika erfarenheter.

Därför har vi i den här artikeln sammanställt 3 mycket excentriska festivaler runt om i världen för alla resenärer som vill göra något annorlunda inför nästa äventyr och uppleva något som man förmodligen inte kommer att uppleva någon annanstans. Vad sägs om att lägga till en av dessa festivaler inför nästa resa? Du kommer definitivt inte att bli uttråkad!

Las Bolas de Fuego Festival

I början av 1900-talet utbröt en vulkan som nästan förstörde staden Nejapa i El Salvador. Under evakueringen såg byborna eldbollar som slungades genom luften och befolkningen trodde att det var skyddshelgon som kämpade mot djävulen. Detta firas varje år den 31 augusti genom att två lag bestående av män med krigsmålade ansikten kastar eldbollar på varandra. De är utrustade med handskar och våta kläder för att förhindra brännskador. Trots detta så blir några alltid skadade.

Festivalen som firar mänskliga torn

Denna festival, som äger rum en gång vartannat år, har som syfte att påvisa det katalanska folkets kultur och kärna. Festivalen går ut på tävlingar där flera lag har som mål att skapa ett så högt torn som möjligt av människor. Denna tradition är mer än 200 år gammal och äger rum i flera katalanska städer, men under där här festivalen sticker tävlingen ut. Tävlingen är baserad på svårighetsgrad och lagen består mellan 100 till 500 personer. Den aktuella mästaren lyckades skapa ett torn med 10 våningar och ter man på varje våning.

Musikfestival fast under vattnet

I Loo Key, Florida USA, finns en musikfestival som man först kan tro är ganska vanlig. Det samlas olika grupper av människor för att spela instrument, dock under vatten vilket kan tyckas vara helt galet. Nej, du läste inte fel. Många är till och med utklädda med olika dräkter så som sjöjungfrun, fiskar eller ubåtar. Det har till och med funnits en undervattendräkt för Elvis Presley. Du kan förstås inte höra något, och instrumenten fungerar inte som de borde. Trots detta dyker många människor ner för att se dessa “shower”, som bara har tematiska låtar kopplade till vatten. Det äger rum i mitten av juli och syftar till att göra människor medvetna om korallskydd.