Alternativa festivaler

Festival

Det kan vara ett riktigt stort äventyr att åka på festival, särskilt om det är första gången! Oavsett om man varit iväg på festival tidigare eller inte så är det nästan alltid lika peppigt och pirrigt innan man åker. Det behövs ju en del planering, så här kommer några tips att tänka på för festivalsommaren.

Först och främst, är du en person som gillar att träffa massa nytt folk, sova under ganska dåliga förhållanden, känna dofter av öl, grill och kiss blandat i ett? Då kan festivaler verkligen vara något för dig! Nu för tiden har festivaler dock blivit lite mer städade eftersom många “flyttat in” i städer. Men det finns fortfarande festivaler där du behöver leva väldigt spartanskt för att uttrycka det milt.

Se till att åka med personer som har samma typ av tanke kring festivaler, annars blir det inte kul för någon av er. Åker du dit för musiken men dina vänner för att dricka öl i tältet hela dagarna? Nja, då kanske du ska försöka byta sällskap eller gå på alla konserter själv.

Tänk på hur du ska ta dig till och från festivalen. Och kanske kommer ni behöva åka och fylla på förråden under festivalens gång. De inbitna festivalpersonerna kanske till och med köper en festivalbil, och om man har tur, kan man sedan sälja sin bil till en bilhandlare efteråt.

Tänk igenom vilken typ av musik och vilka typer av människor du vill stöta på under festivalen. Kanske passar en hippie-festival dig? Eller en festival utan exempelvis män? Eller kanske är det metal som ligger dig varmt om hjärtat? Oavsett, se till att du har biljett för de dagar du tänkt vara där och att du vet säkert vad som ingår i din biljett för att minska risken att hamna på något som liknar Fyrefestivalen, det vore väldigt olyckligt.

Du kommer troligtvis inte kunna duscha och göra dig i ordning på samma sätt som hemma. Strunta i att packa dina finaste kläder och det dyraste sminket, du kommer varken ha tid eller lust att bry dig om sånt om du tältar ute på en leråker.

Ta inte heller med dig några dyra grejer, tyvärr är festivaler en plats då många blir av med sina tillhörigheter eftersom ett litet dagbokslås på dragkedjan till tältet inte är det bästa skyddet mot att bli bestulen.

Klart att det finns flera tips vad gäller festivaler men med detta kan man komma långt. Glöm inte bort basic också, mat och dryck, du vill ju inte behöva ligga i sjukvårdstältet sista dagarna av festivalen. Sen kan det också vara bra att bete dig på ett sätt som du skulle vilja att andra betedde sig så kommer du nog ha en underbar festival!