Mat-och dryckesfestivaler

Chokladfestivaler i Europa

Kakao sägs vara en mycket nyttig produkt. Mörk choklad innehåller kakao. Vi är många som älskar choklad. Fast hur nyttigt är det egentligen chokladen vi äter? Tumregeln här verkar vara att ju mörkare choklad desto bättre. Anledningen är att mörk choklad innehåller en större mängd kakao och flavonoider, vilka är bra för hälsan. Kakaohalten skall vara minst 50% för att vara hälsosam. Under denna kakaohalt och vit choklad har inga hälsofördelar. Hursomhelst handlar det förstås om måttfullhet av det dagliga intaget. Vilket kan vara en nog så problematisk dygd att upprätthålla om man beger sig till en chokladfestival! Det måste vara världens bästa och romantiska weekend att tillbringa tillsammans på en chokladfestival.

Choco-Laté Festival in Brugge

Belgisk choklad är världskänd och detta av en god anledning. Åk till pittoreska och romantiska Brygge i Belgien och upplev cokladfestivalen i Brygge. Pågår i fyra hela dagar och allt går i chokladens smaker och njutningar.

PLATS: Brygge, Belgien DATUM: November 2018

Eurochocolate Festival

Den största chokladfestivalen i världen skall hållas årligen i Italien. I år firar dessutom chokladfestivalen 25 års jubileum. Skulpturer i choklad, chokladfontäner och allt man kan tänka sig i choklad, kommer att möta besökarna på chokladfestivalen.

 

PLATS: Italien, Perugia DATUM: 19-28 oktober 2018