Mat-och dryckesfestivaler

Brödfestivaler i Europa

Brödet är en symbol för gemenskap, tradition och revolution. Brödupproren i Europa har avlöst varandra vid ett flertal historiska epoker. Inte minst det berömda brödupproret som kvinnorna i Paris genomförde i samband med franska revolutionen i oktober 1789. I Sverige skedde ett s.k bröduppror för 101 år sedan. År 1917 kom brödupproret till Göteborg. Även Stockholm drabbades av hungerställda och här tog kvinnorna täten – ett uppror mot överheten. Idag hyllas brödet genom brödfestivaler över hela Europa. Brödet har för evigt en plats i historien och representerar folkkulturen inom de olika europeiska köken.

Bread Festival 2018 i Paris

Brödfestivalen kommer hålla den traditionella tävlingen vilket bageri bakar den godaste franska baguetten. Här kommer det finnas workshops, events och nöjesfält för barnen. Festivalen har något att erbjuda för alla. Stora som små. I 23 år har brödfestivalen genomförts och det lär blir många fler år framöver.

PLATS: Frankrike, Paris, Notre Dame DATUM 14-20 maj

European Bread Festival

Detta är Europas största brödfestival. Det kommer att komma brödbagare från Portugal, Spanien, Tyskland, Kroatien och Italien. Kom och provsmaka nybakat bröd från ländernas traditionella brödkulturer. Kombinera det nybakade brödet med salami, ostar, olivolja och nygjord honung.

PLATS: Italien, Piazza del Popolo, Ravenna

Datum: 12-14 oktober