Alternativa festivaler

Att ta med sig till festivalen

Man kan inte bortse från att man behöver ha med sig en hel del när man åker på festival. Det handlar om allt från mediciner till kläder, hygienartiklar med mera. Men vad mer exakt kan det vara bra att ha?

Nödvändiga saker

När man ska åka iväg på en festival är man ofta borta minst två nätter. Då finns det en hel del saker som är nödvändiga att ta med. Det gäller till exempel extra kläder, eventuella mediciner, pengar, toalettpapper och liknande. Andra saker som är bra att ha är tandborste, schampo, och andra hygienartiklar. Om man har svårt för viss mat eller är allergisk kan det också vara bra att ta med sig lite extra mat som håller att förvaras i tält och som antingen kan ätas kall, eller värmas över en grill. Konserver, kex och skorpor är bra. Då har man också något extra att tugga på efter att matstånden stänger på natten, och innan de öppnar igen på morgonen.

Campinggrejer

Beroende på vilken festival man åker på och hur man ska övernatta kan man behöva lite olika saker. Om man ska bo i stuga behöver man ofta bara ha med sig lakan och handdukar. Det mesta annat brukar finnas. Om man ska campa i husvagn beror packningen på om det är en egen husvagn eller om man hyr den. Om det är en hyrd husvagn gäller ofta samma packning som till en stuga. Fina och sköna utemöbler brukar ofta finnas på plats så att man kan sitta ute och grilla eller bara umgås och lyssna på musiken. Om man ska tälta behövs desto mer. För det första behövs ett lagom stort tält som gärna får vara enkelt att sätta upp. Det bör dock inte vara för dyrt eftersom att en festival kan bli relativt lerig och saker kan gå sönder. Man behöver också en madrass eller ett liggunderlag. Marken är hård att sova på. En sovsäck behövs också så att man kan hålla värmen under natten.

När man campar kan det också vara bra att fundera på om man behöver el eller inte. Några powerbanks kan vara bra att ha om man vill kunna ladda mobilen med mera i det egna tältet under natten. Då slipper man urladdade telefoner och man behöver inte heller lämna in dem och riskera att de blir stulna under festivalen.

Roligt att ha men inte nödvändigt

När man åker på festival finns det också roliga prylar som kan vara kul att ha med sig. Hattar, kanske några smällare, utklädnader och liknande förekommer ofta. Det är inte på något sätt nödvändigt med det kan vara lite roligt att göra sitt tält eller sin campingplats till ett indianläger eller liknande.